DOCVALE & TYKA

Parijs, Frankrijk

20 & 21 januari 2018

Wij zijn Docvale en Tyka, en zijn samen met touw begonnen in 2011. In 2014 besloten we om ons toe te leggen op de stijl van Naka Akira, en lieten ons verder beinvloeden door Wildties (Ricardo Senergese) met wie we goed bevriend zijn. Sinds 2016, na onze bezoek aan Japan en op aanbeveling van Naka-san en Wildties, zijn we onze eigen stijl verder gaan ontwikkelen waarbij we veel gebruik maken van klassieke elementen van Kinbaku.

HEAVEN, EARTH & HUMANITY

Onze beleving van Kinbaku is vooral die van een erotische kunt uit Japan. Daarom maken we graag gebruik van verschillende traditionele kunstvormen, waarbij we een directe koppeling maken met de ‘drie pilaren van het Confusianisme’; Heaven, Earth en Humanity (ten-chi-jin).

ONTWIKKELD VANUIT NAKA-STYLE

De kennis die we graag delen met de groep is onze interpretatie van Naka-style en behandelt o.a. veiligheid, schoonheid, manipuleren van onze partner, maar ook emotionele en psychologische verbondenheid met elkaar.

2-DAY INTENSIVE

Twee dagen lang zullen Docvale en Tyka je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling met bondage. Hun uitgebreide ervaring met internationale bekende beoefenaars helpen je verder op je persoonlijke reis.

OVER DOCVALE & TYKA >

HET PROGRAMMA

Deze zorgvuldig ontwikkelde workshop zal je niet alleen de technieken aanleren maar helpt je ook om verder te ontwikkelen in communicatie, veiligheid, schoonheid, emotie, psychologie, Semenawa (suffering) en volharding.

HET PROGRAMMA >

VEREISTEN

Deze workshop is bedoeld voor gevorderde beginners, gevorderden en ervaren niveaus. Wat moet je kunnen om deel te nemen? Wat moet je meenemen? Wat is er aanwezig in The Knotty Lounge? Je kunt alles hier vinden!

BEKIJK DE VOORWAARDEN >

WEEKEND VOOR 2

Met het vliegveld op 10 minuten van The Knotty Lounge, uitstekend openbaar vervoer, voldoende hotels, restaurants en cafe’s en mooie locaties om te ontdekken; is deze workshop de perfecte gelegenheid voor een touw-weekend voor 2!

ZIE REISOPTIES >

OVER ONZE  GASTEN

OVER DOCVALE

Docvale is een Franse ‘rigger’ die vanuit de BDSM-wereld in 2007 interesse ontwikkelde in Japanese bondage. In 2011 ontmoette hij Tyka en sindsdien zijn ze samen actief en lieten zich beïnvloeden door o.a. Kinoko Hajime en Wildties.
In 2012, raakte hij bevriend met Wilties en ongeveer een jaar later werken ze op regelmatige basis samen in Parijs. Rond diezelfde periode werkten Docvale en Tyka steeds vaker samen in workshops en optredens in Europa.

De psychologie van Japanse bondage werd een steeds belangrijker aspect van hun samenwerking en kwamen ze in aanraking met de Semenawa van Akira Naka. Deze intense en psychologische vorm van Japanse bondage versterkte Docvale’s persoonlijke interesse in BDSM en bevestigde zijn toewijding hiervoor. Hij werd een van de eerste beoefenaars in deze uitzonderlijke stijl.

DOCVALE

DOCVALE

Ropist, levensverkenner & Gepassioneerd

TYKA

TYKA

Zorgzaam, Volhardend & Trouw

OVER TYKA

Tyka ontdekte haar interesse voor Kinbaku tijdens het bekijken van een documentaire van Yukimura Haruki in 2007. Ze was direct geïnspireerd!

In 2011 ontmoette ze Docvale en gingen samen verder met het beoefenen van Kinbaku. Sinds die tijd werden ze ook elkaars levenspartner en volgen nu hun eigen richting bij de ontwikkeling van hun Kinbaku.

Tyka startte ook zelf met knopen op basis van Docvale’s stijl en sinds 2015 verzorgt zij de beginners en gevorderde beginnerscursus om studenten voor te bereiden op Docvale’s workshops in Frankrijk.

In navolging van hun eerste ontmoeting met Akira Naka in Rome in juli 2015, reisden Tyka en Docvale af naar Japan in March 2016 voor een langere ontmoeting en kennismaking met de Naka-stijl. Doel van de reis was om hun eigen stijl en vorderingen te laten beoordelen door Naka. Sinds die tijd – en op aanbeveling van Naka Akira en Wildties – is Docvale zijn eigen unieke stijl verder gaan ontwikkelen. Na anderhalf jaar begon Docvale in mei 2017 te begrijpen welk pad hij moest volgen. Sinds dat moment is hij in hoog tempo zijn nieuwe stijl gaan ontwikkelen waarin je zeker de invloeden van de klassieke stijlen terug zult vinden.

HET PROGRAMMA :

Onze beleving van Kinbaku is die van een erotische kunstvorm uit Japan. Daarom zijn in deze workshop verschillende koppelingen gemaakt met Japanse kunstvormen waarbij drie pilaren van het Confusianisme centraal staan; Heaven, Earth & Humanity (ten-chi-jin).

Onze definitie van deze pilaren vormen de rode draad door onze workshop.

EARTH (de techniek)

We leren onder andere over de tools die ons helpen om op een veilige en speelse manier te knopen. Niet om patronen te koperen maar om te begrijpen en nadenken over wat we doen. Bijvoorbeeld hoe empathie kan fungeren als instrument en daarmee onze sessie te verbeteren.

HUMANITY (de communicatie)

We behandelen het concept van verleden-heden-toekomst We gebruiken deze drie tijdsaanduidingen vanuit een algemeen besef van Kinbaku naar een meer intieme benadering.

HEAVEN (de schoonheid)

In dit onderdeel behandelen we verschillende perspectieven op schoonheid van je eigen stijl. Ook hier weer vanuit de algemene perceptie van Kinbaku naar een meer intieme stijl.

* We zijn ons er van bewust dat onze gasten een gedetailleerd programma verwachten. De stijl en leerstof zijn niet zo geschikt voor een strak tijdschema. Alles hangt samen met de snelheid van leren, ervaringsniveau van de deelnemers en de leerbehoefte van de groep. Vertrouw er op dat je investering meer dan de moeite waard is omdat we van andere organisatoren en locaties hebben gehoord dat de workshops van Docvale en Tyka inspirerend, intens en toegespitst worden app de behoeften van de deelnemers.
VIDEO’S  FOTO’S
VOORWAARDEN  MEENEMEN
Jouw niveau van bondage
Goede bekendheid met suspensions (welke stijl dan ook) wordt ten zeerste aangeraden.
JIJ EN JE PARTNER
Om alles uit de workshop te halen en het meest te leren van de praktische oefeningen, kun je het beste aan deze workshop deelnemen met een partner die je goed kent, vertrouwd en bij wie je je volkomen comfortabel voelt.
WAT MOET JE MEENEMEN

Studenten hebben minimaal 10 stukken jute touw bij (single ply) van 5-6mm diameter in lengten van 7 of 8 meter.

We recommend you to bring some food for lunch – and if you are not joining us with diner – bring a meal. We have a small kitchen, microwave, fridge and cuttlery. We do NOT have a cooking facility.

WAT IS AANWEZIG
We werken op Japanse tatami-matten, we hebben 12 bamboe suspension punten en handdoeken.
WEEKEND  VOOR TWEE
Voor onze gasten die wat verder weg wonen is het handig om er direct een weekendje weg van te maken. Eindhoven kent vooral in het weekend veel evenementen en bezienswaardigheden. The Knotty Lounge is gevestigd op Strijp-S; het voormalige Philips complex dat is omgetoverd tot design hotspot van Europa. Zowel op Strijp-S als in het centrum zijn restaurants en cafe’s te vinden. Check de links voor meer info.
The Knotty Lounge is gevestigd in Eindhoven op een van de meest eenvoudig te bereiken locaties met het vliegveld in de buurt (10 minuten met de bus), een treinstation op het terrein (Station Strijp-S) en verschillende elektrische bussen die iedere 10 minuten voor de deur stoppen.

Waar zitten we

Torenallee 26 (Apparatenfabriek)

Eindhoven, The Netherlands

E: hello@knotty-lounge.com

Je kunt naar Eindhoven vliegen vanuit bijna iedere grotere Europese stad (24 landed, 60 bestemmingen). Een elektrische bus rijdt iedere 10 langs onze voordeur. Zorg er wel voor dat je op het vliegveld of in de bus een kaartje koopt. Je kunt uiteraard betalen met de OV-kaart. De halte waar je uitstapt is Ir. Kalffstraat op Strijp-S.

Parkeren

We adviseren je om gebruik te maken van het Openbaar Vervoer als je naar The Knotty Lounge komt. Moet je toch met de auto, let dan op de strenge parkeeregels op- en rondom Strijp-S.
KOOP JE  TICKET

KOOP JE TICKET ONLINE

Wanneer je deel wilt nemen aan de workshop; koop dan je ticket online.

€ 250,- per stel

MOGELIJK GEMAAKT DOOR: