KINBAKU

Kinbaku betekent stevig vastbinden. In de volkstaal verwijst het naar de Japanse stijl van bondage genaamd Nawa Shibari. Shibari betekent vastbinden en nawa betekent touw. Gecombineerd betekenen ze touwbondage.
WAT WE DOEN

The Knotty Lounge is in 2016 ontstaan vanuit een grote passie voor Kinbaku. We zijn gestart als open netwerk voor mensen die meer tijd willen besteden aan hun knoopkunsten en dat in het Zuiden van het land wilden doen. Vanaf de zomer van 2018 is The Knotty Lounge een besloten netwerk geworden van vrienden en bekenden die samen willen groeien en ontwikkelen. Dit betekent dat we geen open Rope Jams meer organiseren maar achter de schermen nog wel druk zijn met knopen tijdens Private Rope Weekends. De planning is dat we nog wel beginners-cursussen en workshops voor gevorderden aanbieden. Je kunt je hieronder inschrijven om op de hoogte te blijven van events. 

ONZE VISIE...

… Japanse Bondage (ook wel Kinbaku of Shibari genoemd) is een kunstvorm die in onze ogen gemakkelijk toegankelijk moet zijn voor iedereen die er graag bij betrokken wil zijn. Mensen voelen zich thuis in de ‘Knotty Lounge’ en voelen zich comfortabel omdat ze zelf kunnen bepalen in welke mate ze betrokken willen zijn bij onze programma’s. Tegelijkertijd willen we degenen die hun grenzen willen ontdekken en nieuwe manieren willen vinden om te (ver)binden met de diepere vormen van deze kunstvorm, te begeleiden en faciliteren in hun ontwikkeling. We bieden ruimte voor beiden en zorgen ervoor dat onze gasten de evenementen goed kunnen herkennen en dat deze voldoen aan hun verwachtingen.

We promoten geen specifieke Ryu (de Japanse term voor een school, een stijl of een leerprogramma dat is verbonden aan een specifieke meester) maar nodigen iedereen uit die wil helpen bij het bouwen van deze nieuwe community in dit deel van Eu-Ropa. We moedigen mensen aan om hun kennis te delen en de kennis van anderen te respecteren en open te staan om zelf nieuwe dingen te leren.

We zijn er van overtuigd dat Japanse Bondage veel meer is dan simpelweg mensen vastbinden. Het gaat bij ons vooral over passie, inspiratie, emotie, erotiek, schoonheid en bovenal plezier. Onderstaande video van Gorgone en Getsalta is een goed voorbeeld waarom wij zo bevlogen zijn door touw!
HOE KOM JE HIER?
The Knotty Lounge is gevestigd in Eindhoven op Strijp-S en is vanuit heel Europa gemakkelijk te bereiken. Eindhoven heeft een eigen vliegveld op 10 minuten reistijd van The Knotty Lounge en op het terrein zit een treinstation (Station Strijp-S) en er rijden iedere 10 minuten verschillende elektrische bussen in alle richtingen.

Waar zitten we?

Torenallee (Apparatenfabriek)

Eindhoven, The Netherlands

E: hello@knotty-lounge.com

Je kunt op Eindhoven Airport vliegen vanuit bijna iedere grote stad in Europa. (24 landen, 81 bestemmingen). Een electrische bus (lijn 401) brengt je in 10 minuten tot aan onze voordeur (uitstappen op Ir. Kalffstr.). Koop wel een kaartje bij het verkooppunt of gebruik je OV-chipkaart.

Parkeren

We raden je aan om met het openbaar vervoer te komen. Wanneer je echt met de auto moet komen, houd er dan rekening mee dat je moet betalen voor het parkeren en dat er strenge controles plaatsvinden.