HUISREGELS

The Knotty Lounge is een plek waar de kunst van het touw wordt beoefend. In de ‘Lounge’, komen veel verschillende mensen met verschillende achtergronden en behoeften samen. Daarom vragen we de deelnemers van alle evenementen om onze huisregels te respecteren en er naar te handelen zodat we een veilige, respectvolle en open omgeving voor iedereen kunnen behouden.

The Knotty Lounge biedt ruimte aan iedereen. Iedere vorm van intimidatie of onwenselijk gedrag is uit den boze. Ga je toch over de ‘schreef’ dan brengen we je graag naar de uitgang zonder enige vorm van compensatie. Onder intimidatie verstaan we onwenselijke uitingen over iemands etnische achtergrond-, geloofsovertuiging-, uiterlijk-, sexe-, geslacht-, sexual geaardheid-, persoonlijke keuzes-, bedreiging-, stalking-, video- en foto opnamen zonder toestemming, constante verstoring van trainingen of anderen die aan het oefenen zijn, ongewenste aanraking en aanrakingen van seksuele strekking zonder toestemming. Iedere ‘knoper’ is verantwoordelijk voor de ‘geknoopte’ wanneer hij/zij ‘vast’ zit. Tijdens evenementen en trainingen vragen we om een passend geluidsniveau. Dit betekent ook dat we vragen om de telefoon op ‘stil’ te zetten. We houden ons het recht voor om in te grijpen bij een sessie als we vinden dat die tot gevaarlijke of onverantwoorde situaties kan leiden.

DRESSCODE: Onze dresscode is vrij. Naakt, casual, smoking, emo, Pino, ondergoed; het kan allemaal tenzij anders is vermeld. Om bij onze ruimte te komen moet je door het gebouw lopen waar gewoon mensen werken. In ondergoed of naakt door het gebouw lopen is niet handig. 

DE GRENZEN: Spelen (SM) als onderdeel van de kunstvorm is toegestaan. Waar de grens precies ligt bepaal je zelf. Als wij vinden dat je over de grens (gevaarlijke of onwenselijke situaties) gaat zullen we je daar discreet op aanspreken. Seks is in de basis niet toegestaan. Het kan zijn dat we op bepaalde dagen hier wel ruimte voor bieden. We geven dat dan duidelijk aan.

IN HET GEBOUW

We vragen je vriendelijk om bovenkleding aan te trekken als je buiten de ruimte stapt (bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat). In dit gebouw is niet iedereen gewend aan rondrennende (half)naakte mensen.

OP DE VLOER

Er is ons veel aan gelegen om onze natuurlijke Tatami-vloer schoon en heel te houden. We vragen jouw hulp hierbij. Trek je schoenen uit als je de mat opgaat en neem geen dranken of andere vloeistoffen de vloer op. Mocht je met kaarsen willen spelen vraag dan een onderlegger zodat we niets hoeven te vervangen.

VEILIG ZIJN EN BLIJVEN

We kunnen alleen een veilige omgeving in stand houden wanneer iedereen zich hiervoor verantwoordelijk voelt. Wanneer je onveilige situaties ziet, gebreken ziet aan het materiaal of wanneer iemand deze huisregels overtreed; meld het dan bij onze medewerkers.