1-DAAGSE WORKSHOP

SUBAY – KOKORO STUDIO
HONK KONG

EEN VERKENNING VAN SEMENAWA, AIBUNAWA, SHUUCHINAWA
met Yumi


5 AUGUSTUS – 2017

NOG MAAR 1 TICKET BESCHIKBAAR!!!

WE ARE DOWN TO THE LAST TICKET FOR COUPLES!!!

Vlak nadat we de eerste beelden van The Knotty Lounge deelden via social media, ontvingen we een zeer vriendelijke bericht van een betoverende vrouw uit Hong Kong. Dit was het beginpunt van een inspirerend gesprek over Japanse bondage en alles wat ermee samenhing en ontstonden de eerste plannen voor een workshop in augustus. Nadat we Subay hadden ontmoet tijdens Ropework.org in Parijs, wisten we het zeker. Deze bijzondere vrouw met een enorme ervaring, een aanstekelijke glimlach, sterke overtuigingen over bondage en een krachtig charisma was de perfecte vertolking van de manier waarop we The Knotty Lounge in de komende jaren willen ontwikkelen.

Ontmoet Subay, een bijzonder mens

Subay is een Japanse bondage -kunstenaar. Ze komt uit Hong Kong en is een graag geziene gast bij internationale events. Subay’s fascinatie met shibari gaat zowel over de visuele vorm, maar ook over de psychologie, erotiek en menselijke connectie. Voor haar is touw een taal zonder woorden. Communicatie en verbindingen vormen het hart van haar shibari. Haar shibari is vrouwelijk, inclusief en intens. Het is een reis – met behulp van touw – voor twee personen om verschillende niveaus van connectie te verkennen.

Subay heeft in heel Azië opgetreden, waaronder in Japan, de Filipijnen, Singapore, Shanghai en Hong Kong. Haar werk is in vooraanstaande media verschenen. In 2015 stichtte ze Kokoro Studio en het Hong Kong Shibari Festival. In 2016 heeft zij samen met Tik Chi de eerste muziekvideo met shibari in Hong Kong geproduceerd.

Sinds 2012 studeert Subay Shibari met zeer gerespecteerde nawashi in Japan, waaronder Yukimura Haruki, Naka Akira, Nawashi Kanna, Kasumi Hourai, Ren Yagami en Osada Steve. Met de inzichten en invloed die zij haar gaven, creëerde ze haar eigen unieke stijl met de nadruk op het stimuleren van de gevoelens en emoties van de geknoopte.

Het verhaal achter de workshop

Voor deze workshop lieten we ons inspireren door een interview van Zetsu Nawa met Yukimura voor Kinbaku Today. In dit interview legt Yukimura aan Zetsu Nawa het verschil uit tussen aibunawa, Yukimura’s tedere stijl, en semenawa, een meer intense en pijnvolle stijl van Japanse bondage. In het Westen wordt semenawa vaak vertaald naar ‘martel bondage’ en legt sterk de nadruk op pijn. Semenawa is echter niet zo simpel te verwoorden. Het gaat niet alleen over pijn toebrengen maar gaat over overgave en volharding en is net zoveel een mentale toestand als een fysieke toestand. De vraag die we ons moeten stellen is niet alleen wat het model voelt maar vooral in welke toestand haar geest is wanneer ze het ondergaat”. We vervolgen dit verhaal daarom in Eindhoven. Andere acteurs en een andere tijd maar met dezelfde intentie en kracht die Yukimura probeert uit te leggen. Dus ga mee op reis met Subay!
PROGRAMMA OVERZICHT

MEET & GREET

10:00 – Ontvangst, maak kennis met de locatie, maak het jezelf makkelijk, maak een praatje, berg je spullen op en pak een kop koffie of thee

BRUNCH

10.30 – Gesprek over bondage, voorstelronde, je eerste kennismaking met bondage, jouw doel voor de dag en een gezonde brunch

WORKSHOP

11:00 – Hier kom je natuurlijk voor; de workshop door Subay. Lees hieronder de details en leer wat je leren kunt!

DE-BRIEFING

17:00 – Wat heb je geleerd? Heb je je doelen bereikt? Wat ga je morgen anders doen? Om 18 uur sluiten we kort voor het diner (deelname op eigen kosten).

PLAY NIGHT

19:30 Plezier maken, toepassen wat je geleerd hebt, switch-or not-to-switch, anderen ontmoeten en een drankje nuttigen. Rond 23:00 uur gaan we afsluiten.

WORKSHOP
We starten met een ipponawa (one rope) oefening – waar we je eerst laten kennismaken met aibunawa en semenawa – alle deelnemers leren knopen met een blinddoek voor – waarbij de nadruk ligt op het touw te gebruiken communicatiemiddel om een ‘gesprek’ te voeren.
We gaan in gesprek over de achtergronden en intentie van de verschillende vormen van suspension omdat het helpt om te begrijpen hoe je moet knopen om een bepaald gevoel teweeg te brengen (in plaats van de nadruk op de techniek te leggen).
Begrijpen hoe je een got knoopt met het gevoel centraal – ook hier kijken we weer naar het verschil tussen aibunawa en semenawa – en we gaan ook bekijken hoe we op een goede manier nawajiri (letterlijk ‘einde van het touw’) kunnen toepassen, positionering en de beweging van het lichaam.

Begrijpen hoe je een gote knoopt met het gevoel centraal – ook hier kijken we weer naar het verschil tussen aibunawa en semenawa – en we gaan ook bekijken hoe we op een goede manier nawajiri (letterlijk ‘einde van het touw’) kunnen toepassen, positionering en de beweging van het lichaam.

We gaan aan de slag met grondwerk – en introduceren een aantal klassieke vormen waaronder e’open leg’ en ‘double leg’ – en we bespreken de mogelijkheden voor blootstelling, schaamte en het concept van ‘lijden’ – en hoe het lichaam daar verschillend op kan reageren.
We gaan aan de slag met een ‘open leg’ en een ‘double leg’ -suspension – en kijken naar de essentie hiervan. Daarnaast bespoken we de technische- en esthetische kant van up-lines  – door aan de slag te gaan met haren, ledematen, etc.

VEREISTEN VOOR DEELNAME

  • Kennis van de single column (bij voorkeur niet alleen de Somerville bowline)
  • Kennis van een 2 rope gote
  • Enige ervaring met suspensions
  • Een open houding
  • Voor stellen: je moet je comfortabel voelen bij elkaar – intimiteit en aanraking.
  • Voor individuen: je moet bereid zijn je open te stellen voor een onbekende knoop-partner. Wij zorgen voor extra aandacht.
  • Voor vloerwerk – minimaal 6 x 8 meter (5-6 mm) / Voor suspension – 8 x 8 meter  (5-6mm)
  • Veiligheidsschaar- of haakmes (controle voor aanvang)
  • Tenugui / Blinddoek

*Voor de mensen die niet in een gote geknoopt willen of kunne worden vragen we je na te denken over een andere vorm die je comfortabel vindt – bijvoorbeeld een omgekeerde gote?
**We horen ook graag voor aanvang of deelnemers belangrijke/serieuze gezondheidsproblemen hebben zodat we daar extra rekening mee kunnen houden.
*** Deze workshop is minder geschikt voor mensen met een uitsluitend yoga-achtige benadering van bondage. Deze stijl is erg gericht op de subtiliteit van erotiek, SM en intimiteit.

Bestel nu je tickets!